logo tupo

Drożdże winiarskie suszone 7g Fermicru ls2 Browin

0.00
z 0 ocen
Producent: BROWIN | Indeks: 181739
EAN
5904816917758
Kod producenta
400320
Stan
Nowy
Dostępny
17.60 zł
Liczba sztuk:
z 16 sztuk
dodaj
do obserwowanych
od 8,99 zł
koszt dostawy
Opis
Drożdże winiarskie suszone 7g Fermicru Browin to niezastąpiony produkt do produkcji win białych, różowych i czerwonych. Charakteryzują się szybkim i pełnym odfermentowaniem, bardzo małą ilością osadu i szybkim klarowaniem. Ich tolerancja na alkohol wynosi do około 16%, co sprawia, że są doskonałym wyborem dla każdego miłośnika winiarstwa.
Kontynuując opis Drożdży winiarskich suszonych 7g Fermicru Browin, warto zaznaczyć, że są one nie tylko łatwe w użyciu, ale także gwarantują doskonały smak i aromat przy każdej produkcji wina. Dzięki nim możesz cieszyć się wyjątkowymi winami, które zachwycą Twoich gości i sprawią, że Twoje winiarstwo stanie się jeszcze bardziej pasjonujące.
Najwyższa jakość w każdym kieliszku
Drożdże winiarskie suszone 7g Fermicru Browin to gwarancja wyjątkowego smaku i aromatu w każdym kieliszku wina. Dzięki nim Twoje wina będą zawsze pełne życia i wyjątkowo aromatyczne.
Innowacyjna receptura dla najlepszych win
Korzystając z Drożdży winiarskich suszonych 7g Fermicru Browin, zyskujesz pewność, że Twoje wina będą charakteryzować się doskonałym smakiem i aromatem. To innowacyjna receptura dla najlepszych win, które zadowolą nawet najbardziej wymagających koneserów.
Idealne rozwiązanie dla pasjonatów winiarstwa
Drożdże winiarskie suszone 7g Fermicru Browin to idealne rozwiązanie dla pasjonatów winiarstwa, którzy cenią sobie doskonałą jakość i niezawodność. Dzięki nim Twoje wino będzie zawsze niezapomniane i wyjątkowe.
Ostatni etap produkcji wina może być równie ważny, co poprzednie. Dlatego warto postawić na Drożdże winiarskie suszone 7g Fermicru Browin, które gwarantują stabilizację procesu fermentacji i doskonałe efekty końcowe. Niezawodność oraz wysoka jakość tego produktu sprawiają, że warto mieć go zawsze pod ręką przy pracach winiarskich.

Drożdże winiarskie suszone 7g Fermicru ls2 Browin

Uniwersalne, aktywne, suszone drożdże winiarskie FERMIVIN LS2 - do win białych, czerwonych, różowych i musujących - do 16% alk., idealne do "restartu" fermentacji, na 10-35 L nastawu, 7 g. ​Niezastąpione w winiarstwie - Fermivin LS2 to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich. Pozwala na wykonanie we własnym domu zarówno win białych, różowych, jak i czerwonych. Szybka i stabilna fermentacja - szlachetne, suszone drożdże zawarte w Fermivin LS2 idealnie sprawdzą się nawet w trudnych warunkach. Wykorzystać możesz je także do "restartu" fermentacji. Na 10-35 L - jedno opakowanie Fermivin LS2 o gramaturze 7 g wystarczy na przygotowanie, aż do 35 L aromatycznego domowego wina, którym zachwycać się będzie Twoja cała rodzina! Proste w użyciu - drożdże są niezwykle proste w użyciu, zakres temperatur fermentacji to 14-28°C, a alkohol, który uzyskasz w Twoim winie, może sięgnąć nawet 16%! Pełnia możliwości - drożdże LS2 w połączeniu pożywką z witaminą B1 i Kombi Vita, które znajdziesz w naszej ofercie, pozwolą Ci na wykorzystanie możliwości drożdży w 100%, dzięki czemu będziesz cieszył się jeszcze pełniejszym smakiem i aromatem swoich domowych trunków! Chcesz zacząć swoją przygodę z domowym winiarstwem? Robisz własne domowe trunki i szukasz produktów wysokiej jakości? Polecamy Ci nasze szlachetne, uniwersalne, suszone drożdże Fermivin LS2 do wszystkich rodzajów win: białych, różowych, czerwonych oraz musujących. Polecane zwłaszcza do domowego wyrobu trunków z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, czarnego bzu, aronii, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek i czarnych jagód. Fermivin LS2 to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich, pochodzący z regionu Szampanii we Francji - cenione "bayanusy", zapewniające szybką i stabilną fermentację nawet w trudnych warunkach. Mają neutralny wpływ na profil aromatyczny wina, dzięki czemu pozwalają na zachowanie aromatów owoców, z których powstaje trunek. Idealnie nadają się do restartu fermentacji - "ruszenia" nastawu, kiedy wino przestanie "pracować" przed osiągnięciem zakładanych właściwości. Drożdże są niezwykle proste w użyciu. Jedno opakowanie 7g wystarcza na wykonanie od 10 do 35 L nastawu. Zakres temperatur fermentacji to 14-28°C, z możliwością osiągnięcia nawet 16% alkoholu! Przy wykorzystaniu pożywek z witaminą B1 oraz Kombi Vita dostępnych w naszej ofercie możesz zagwarantować sobie pełnię możliwości oferowaną przez drożdże! Charakterystyka: zakres temperatur: 14 - 28°C tolerancja na alkohol: 16% (v/v) wytwarzanie glicerolu: 5-7 g/L niska produkcja kwasów lotnych, aldehydu octowego i siarkowodoru niskie zapotrzebowanie na azot Sposób użycia Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina. Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu. Uwaga: opakowanie wykorzystaj w całości.

  • Zastosowanie produktu Do produkcji win białych, różowych i czerwonych
  • Zalety produktu Charakteryzują się szybkim i pełnym odfermentowaniem, bardzo małą ilością osadu i szybkim klarowaniem; tolerancja na alkohol do ok. 16 %
  • Waga (w g) 7
  • Gwarancja (w latach) 2
Parametry
EAN
5904816917758
Kod producenta
400320
Stan
Nowy
Opinie
0.00 /5
(ilość opini: 0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Znasz ten produkt?
Twoja opinia pomoże innym!
Pytania i odpowiedzi
Pliki do pobrania